1

1

Tuesday, October 28, 2014

Risiko Kanser Payudara


https://www.facebook.com/pages/Beautys-Collection/675084289230325

 Penyebab utama kanser payudara masih belum diketahui dan dipercayai bahawa lebih daripada satu faktor yang mengakibatkannya. Pakar pengkaji percaya bahawa faktor penyebab termasuk faktor genetik dan faktor alam sekitar.


Keutamaan telah ditumpukan kapada individu yang mempunyai risiko tinggi. Berapa sebab telah pun dikaji dengan teliti. Apakah implikasi mengenalpasti faktor-faktor risiko kanser payudara?

Faktor-faktor risiko yang sudah diketahui akan membolehkan individu yang berisiko tinggi menerima manafaat daripada kawalan rapi iaitu daripada pemeriksaan rapi klinikal dan pemeriksaan mammografi. Walaubagaimanapun, wanita yang tidak mempunyai faktor-faktor risiko boleh menghidapi kanser. Jadi, faktor-faktor risiko tidak boleh memberi ramalan yang tepat.


Apakah yang menyebabkan kanser payudara?

Setiap wanita berusia 20 tahun keatas adalah berisiko menghidap kanser payudara. Semakin ramai wanita malaysia di sahkan mengalami sakit payudara.

Pakar pengkaji percaya bahawa faktor penyebab termasuk faktor genetik dan faktor alam sekitar.

Faktor-faktor berikut mungkin menambahkan risiko wanita menghidap kanser payudara:

  • #95% kanser payudara adalah dari kaum wanita.
  • #Usia yang semakin meningkat.
  • #Keturunan.
  • #Tidak pernah melahirkan anak atau melahirkan anak pertama pada umur melebihi 30 tahun.
  • #Mengambil jenis makanan yang mengandungi banyak lemak haiwan.

#hidup #sihat #bersama #shaklee #mencegah #lebih #baik.
#shaklee #dapat #membantu.

Sunday, October 26, 2014

Set Resdung Shaklee

https://www.facebook.com/pages/Beautys-Collection/675084289230325


Penyakit Resdung adalah antara penyakit yang sering menjadi masalah kepada ramai orang di Malaysia.Pelbagai rawatan telah dicuba untuk atasi masalah penyakit resdung ini.  

Set Resdung Shaklee disyorkan bagi membantu mengatasi masalah yang menghantui anda selama ini. Dalam istilah perubatan, penyakit resdung dikenali dengan nama sinusitis. 

Masyarakat biasanya menganggap penyakit ini adalah penyakit yang tidak berbahaya walaupun hakikatnya jika dibiarkan menjadi kronik ia boleh menyebabkan komplikasi kepada otak dan membawa maut!


Antara komplikasi penyakit resdung:

  • Hidung selalu tersumbat
  • Sakit tekak yang kronik
  • Jangkitan tulang muka
  • Memburukkan keadaan lelah
  • Berdengkur yang kronik
  • Jangkitan telinga dan tonsil, terutamanya kanak-kanak
  • Alahan hidung atau hidung sensitif
  • Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan.
 
 
Vitamin C RM92
Garlic RM 47
Alfalfa Complex RM97
 
Atau dapatkan segera dengan harga Ahli Daftar RM65 atau percuma Ahli.
 
Boleh hubungi sally segera untuk mengetahui caranya.
 
 

Sunday, October 19, 2014

Join Member Shaklee

Keistimewaan pembelian product melalui saya adalah:


  • Consultation secara PERCUMA dengan tips2 tambahan dengan product Shaklee.
  • Product adalah READY STOCK
  • Tak perlu bayar cas penghantaran, boleh cod ke mana sahaja dalam Kuala Lumpur dan Selangor
Setelah terjebak dengan Shaklee saya mula jatuh cinta dengan product Shaklee. Sebut sahaja product Shaklee yang mana menjadi pilihan dan masalah kesihatan yang bagaimana untuk saya bantu, In Shaa Allah saya akan bantu sebaik mungkin kerana saya sendiri telah merasai keberkesanan hampir kesemua product Shaklee.

Sekali lagi saya boleh dihubungi melalui talian berikut

Sally D'Sandra (ID: 1132126) - Pengedar Sah Shaklee Kuala Lumpur/Selangor.
FB: Sally Shaklee
No Contact  (WhatsAap/telegram/): 013-3447381
Email: chubby00@gmail.com
Sharing biz / cod area: Bukit Jalil/Shah Alam/Subang/Serdang/Cheras/Sg. Besi/Puchong.

Pos : Keseluruh Malaysia dan Dunia tiada sempadan.

Product Shaklee



  1. VIVIX

https://www.facebook.com/pages/Beautys-Collection/675084289230325

Vivix adalah minuman daripada Raja anggur Muscadine Grapes yang mengandungi kandungan Resveratrol yang terbaik. Allah s.w.t telah menyebutkan buah anggur di dalam Al-Quran sebanyak 11 kali. Anggur merupakan salah satu daripada buah-buahan istimewa dan paling banyak manfaatnya. 
Keistimewaan Vivix Shaklee

Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA...salah satunya akibat radikal bebas..yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix dapat membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita melambatkan proses tersebut. Ia juga sesuai di ambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuh kepada keadaan asal.
Memperbaiki tenaga sel.
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel.
Vivix membantu menguatkan sel tubuh.


Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar.
Vivix membantu mengembalikan keremajaan.
   **Cara makan : 2 sudu teh sehari – selepas makan.

2.    Energizing Soy Protein
 
https://www.facebook.com/pages/Beautys-Collection/675084289230325


ESP adalah ENERGIZING SOY PROTEIN. Sebab utama ESP amat popular dan produk yang paling laris..... kerana ESP membekalkan sumber protein. Semua orang tahu kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi kenapa setiap hari kita makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. Tak cukup ke? Untuk pengetahuan semua, ikan, ayam, daging tu kan kita perlu masak makan. So bila dimasak, dah kena panas api, kandungan protein akan musnah dan yang tinggal tak cukup untuk badan kita yang kerja kadang-kadang melebih dari 12 jam sehari.

KEBAIKAN :  ESP SHAKLEE

Wanita yang ingin mengandung
ESP pelihara dan menguatkan rahim.

Wanita yang menyusu
ESP membantu perbanyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, bermakna badan kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.

Kekal kurus
ESP buat kita rasa kenyang. Kurangkan selera makan.

Kekal sihat
ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrien dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, In shaa Allah.

Wanita yang nak cantik
ESP buatkan kulit lebih anjal, gebu dan lebih cerah. Nampak lebih berseri. Bila dah cantik, tak perlu la nak makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty gitu!

Ingin berpuasa
ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun berpuasa kita tak rasa lemah. Lapar dan dahaga itu biasa la, dugaan Allah untuk orang yang berpuasa terutamanya.

   Cara makan : 2 sudu – 2 kali sehari, goncang dengan air kosong atau air sejuk. 
(Jangan guna air panas)

3.   Vita- C Sustained Released 500mg

•    Tubuh kita memerlukan pengambilan vitamin C setiap hari kerana sifat vitamin C yang mudah larut dalam air menyebabkan badan tidak boleh menyimpan vitamin C. Vitamin C hanya ada dalam darah manusia selama 12 jam dan dalam tempoh waktu tersebut Vitamin C 'bekerja' dengan sel-sel tubuh untuk meningkatkan keimunan dan juga meningkatkan fungsi-fungsi sel di bahagian tubuh yang lain.
•    Vitamin C salah satu sumber yang ada antioksidan. Antioksidan bertindak melindungi sel rosak yang berpunca daripada molekul yang tidak stabil, dikenali sebagai radikal bebas. Sel yang rosak ini boleh meningkatkan risiko kanser.
•   Selsema, demam dan batuk tu eloklah amalkan ambil Vitamin C Shaklee. Lagipun tubuh badan manusia tidak dapat menghasilkan Vitamin C. Tambahan pula Vitamin C larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita. Dan kita tidak perlu risau sebab Vitamin C tidak memberi kesan toksik. Paling best, Vitamin C Sustained Release Shaklee ni sesuai diambil oleh mereka yang ada penyakit gastrik.
Orang selalu kata "Vitamin ni untuk orang sihat je. Kalau sakit makanlah ubat. Sebelum sakit la jaga sebaik mungkin kesihatan kita. Dah sakit teruk tak leh wat apa dah. Jadi hargai lah kesihatan kita."
   Cara makan : 2 biji  2 kali sehari – selepas makan.
4. Vita-E Complex
https://www.facebook.com/pages/Beautys-Collection/675084289230325


·    Vitamin E sejenis antioksidan kuat yang boleh larut lemak di mana dapat meningkatkan sistem pertahanan badan.
·    Antioksidan larut lemak yang dapat melindungi bahagian-bahagian lemak pada badan daripada rosak akibat daripada teroksida.
·    Selenium dapat membantu vitamin E berfungsi dengan lebih bagus. Kajian menunjukkan bahawa, manusia yang bebas dari kanser mempunyai kandungan selenium yang tinggi di mana risiko kanser amat rendah sekali.
·    Mengurangkan kesan radikal bebas, membantu pembentukan sel darah merah. Boleh mengurangkan risiko kanser, penyakit arteri koronari jantung, katarak dan menambah imuniti.
         Cara makan: 2 biji 2 kali sehari – selepas makan.

5. NutriFeron
https://www.facebook.com/pages/Beautys-Collection/675084289230325

·    Produk yang unik, dicipta oleh individu yang menemui interferon. Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. 

Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semula jadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada 4 estrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukkan interferon dalam badan secara semulajadi. 

Pumpkin Seed, Plantago Seed, Safflower Flower, Japanese Honeysuckle Flower

·    Para saintis dan komuniti peubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi sistem imun yang sihat. Nutriferon merupakan satu-satunya pemakanan tambahan yang diciptakan oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.
·    Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam Nutriferon.
·    Interferon dapat memberhentikan penghasilan dan pengembangan kanser di dalam tubuh manusia.
·    Inteferon akan diaktifkan dalam badan apabila sel diserang oleh mikrob, virus, sel kanser, dll. Ada 2 fungsi utama Interferon.
- Interferon akan memberi signal kepada sel-sel bersebelahan dan akan mengaktifkan mekanisma-mekanisma sistem pertahanan badan yang lain.
-Interferon akan mengaktifkan “soldier” pada sistem pertahanan badan untuk memusnahkan bendasing dalam badan.
·     Interferon dapat melindungi tubuh manusia setiap hari dari serangan berjuta bendasing yang boleh mengakibatkan penyakit yang serius.
        Cara makan : 1 sachet 2 kali sehari

6. Alfalfa
https://www.facebook.com/pages/Beautys-Collection/675084289230325

•    Dalam bahasa arab Alfalfa bermaksud “Raja kepada segala tumbuh-tumbuhan”. Telah digunakan dalam rawatan herba purba di India, China dan Sepanyol. Alfalfa ibarat gudang kepada segala zat, ini kerana akar tunjangnya menjalar  ke dalam tanah sejauh 6 meter untuk mencari pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil dalam amaun yang banyak melalui proses fotosintesis  secara semulajadi.
•    Kajian menunjukkan bahawa pengambilan alfalfa dapat membantu mengikat carcinogens (bahan-bahan yang boleh menyebabkan kanser) di dalam usus dan mempercepatkan penyingkiran toksik dalam badan.
•    Penggunaan ubat semasa rawatan chemotherapy akan menyebabkan sistem imun menurun dan alfalfa berfungsi untuk meningkatkan sistem imun badan manusia.
•    Kanser tidak akan merebak pada badan yang beralkali. Pengambilan alfalfa dapat membantu menjadikan PH badan kepada alkali dan ini akan membantu melambatkan dan memberhentikan sel kanser merebak.
     Cara makan : 5 biji 2 kali sehari atau 10 biji pagi sebelum makan.

7. Vita Lea


·    Vita-Lea yang telah menjalani ujian klinikal adalah dirumus secara saintifik untuk keberkesanan dan keperluan tubuh.
·    Memberi 28 jenis vitamin yang penting dalam satu rumusan yang seimbang.
·    Dirumus secara saintifik dan di uji akan keberkesanannya.
·    Membantu mempertingkatkan kesihatan badan untuk jangkamasa panjang.
·    Menolong melawan pengoksidaan yang berbahaya: dua kali ganda Nilai Harian bagi vitamin C dan E, iaitu antioksidan yang kritikal untuk membantu mencegah kerosakan sel akibat dari pengoksidaan yang berbahaya.
          Cara makan:  1 biji 2 kali sehari.
8. Garlic

·    Garlic telah digunakan sejak turun temurun untuk tujuan kesihatan. Antara penyakit yang boleh dibantu dengan pengambilan garlic ialah penyakit cardiovascular system dan kanser.
·    Garlic juga mengandungi pelbagai bahan yang lain. Dianggarkan lebih 200 bahan terdapat dalam garlic termasuklah selenium (sejenis antioksidant), kalsium, vitamin B, C dan sebagainya.
·    Garlic sangat baik untuk membantu mengawal kanser. Kajian di kalangan rakyat China dan Italy menunjukkan risiko mendapat kanser perut adalah lebih rendah dengan pengambilan garlic. Garlic juga baik untuk jenis-jenis kanser yang lain.
·    Garlic melindungi dari kanser dengan cara menyekat pengeluaran nitrosamine. Garlic dapat menguatkan sistem imun.
             Cara makan :  2 biji 2 kali sehari

9. DTX Complex

·    Berfungsi untuk membersih, merangsang dan menjana semula sel-sel hati bila diperlukan.
·    Pesakit kanser memerlukan tahap kesihatan hati yang optimum untuk membersihkan darahdaripada kesan toksik daripada chemotherapy.

·    Kebanyakan pesakit kanser bukan meninggal disebabkan oleh sakit kanser itu sendiri tetapi disebabkan oleh kerosakan hati kesan daripada rawatan chemotherapy.
      Cara makan :  1 biji 3 kali sehari.

https://www.facebook.com/pages/Beautys-Collection/675084289230325
https://www.facebook.com/sallys.sandra


Untuk pertanyaan pm/wasap 013 344 7381 FB fan page: Beauty's Collection 
Email: chubby00@gmail.com untuk buat pesanan.


"Dengan mendaftar ahli shaklee anda mampu menjana pendapat 4, 5, 6 angka sebulan melalui bisnes online sahaja". 

Hubungi saya segera!

Wakil pengedar di seluruh Malaysia diperlukan!

Thursday, October 16, 2014

Rindu Serindu Rindunya
Berikanlah jawapan
Huraikanlah simpulan
Biar tenang jiwaku
Setelah kasih lama berlalu

Tidak mungkin kulupa
Perjanjian kita
Di bawah rumpun bambu
Di kala bulan sedang beradu oh..oh..
Mengapa terjadi perpisahan ini
Di kala asmara melebar sayapnya
Mengapa kau pergi di saat begini
Di kala hatiku terlukis namamu
Kalau memang tiada jodoh
Apa lagi nak ku heboh
Aku malu pada teman
Pada semua
Rindu ... rindu serindu rindunya
Namun engkau tak mengerti oh...oh
Pilu ... pilu sepilu pilunya
Namun engkau tak perduli
Malu ... semalu malunya
Namun apa daya orang tak sudi
Mahu ... semahu mahunya
Namun apa daya orang dah benci
Berikanlah jawapan
Huraikanlah simpulan
Biar tenang jiwaku
Aku malu

Wednesday, October 15, 2014

Seminar lifetime carrier.

Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah dapat juga aku menyudahkan seminar ALS for Advance Leadership Seminar di Royale Bintang Hotel Seremban....

I have Shaklee in My blood & My heart!!!

Dan memang banyak yang dikongsikan oleh Master2 dan PM Master yang datang dan berkongsi ilmu bukan calang-calang orang ada yang doctor, laywer, jurutera, polis, cikgu dan 2 jutawan muda dari Taiwan pastinya dan pengasas #Sfdg Malaysia, #sdfg Taiwan, #sdfg Indonesia  iaitu PM k.sow. Berbaloi-baloi rasanya datang sejauh dari Kuala Lumpur.

Sebagai seorang Isteri, Ibu & anak yang berkerjaya. Bukan part time, bukan fulltime tapi LIFETIME CAREER!!
Matlamat Aku dalam masa beberapa tahun ini untuk melahirkan seramai yang mungkin suri rumah,ibu,isteri yang ingin menggenggam impian mereka dan mengecapi apa yang mereka inginkan dalam hidup ini!!!!  

Bagi sesiapa yang teringin atau pasang angan-angan nak pergi ke seminar ASL eloklah teruskan hajat anda semua tu...sangat berbaloi.. tapi untuk ke kelas Advance banyak keutamaan lain yang aku kena dahulukan.

Tapi sekurang-kurangnya selepas hadiri seminar ni aku tahu apa matlamat dan kenapa aku mesti buat...alhamdulillah Allah memudahkan mereka semua untuk beramal jariah dengan ilmu dan kekayaan yang mereka ada...semua Allah limpahkan rezeki yang lebih buat mereka lagi bagi mereka membantu orang lain serta memanjangkan umur mereka..amin.

Gambar-gambar ketika 3 hari di ASL Royale Hotel

 Love & TeamWork.

 Tshirt Shaklee, Calender 2015 and Name Tag.

 Tempat beradu selama 3 hari 2 malam. Tak dapat tidur lena rindukan keluarga namun ilmu harus di cari demi impian lifetime carrier.

 Bersama PM Master coordinator Brandon Lu & PM Master coordinator Ace Lu Jutawan Muda dr Taiwan.

Upcoming Master Andrew Wee. Anak jati kelantan berbangsa cina dan berbahasa kelantan. wow amazing..i call him Awie.nice to meet him. see u again Awie.

 Upcoming Master Chua. Kelantan best sangat dapat jumpa beliau. luvly dan peramah.

 Master Asmawati from KL. di usia 56 beliau masih bertenaga seperti 25 tahun. wow bangga dapat mengenali beliau. Bekas Manager di sebuah bank.

 Princess Mami AafiyaAdelia.  2nd Generasi Mami. Comel cute bijak. Luv u princess.

 Master Eja, Master MamaNora, Me, Master Dr. Asilah, Upcoming PM Master Ummi, Master Mami, Master Khaimi.

Last day seminar.

Bantal memanggil-manggil namaku. Take care luv ouls. Jumpa kembali di episod akan datang. In shaa Allah. gud nite sweet dream and with luv. Kami semua ingin berimpian besar dan nak tahu details hubungi sally.


Thursday, October 9, 2014

Advanced Leadership Seminar

Alhamdulillah..syukur

Excited sebab 9 orang dari group kami akan sertai Advanced Leadership Seminar yang ke 46 kali.
Kali ni di Royal Bintang Seremban. Bersama-sama dengan master-master shaklee ada yang lebih 25 tahun..semestinya dengan ummi kami  Sharipah Hanipah Syed Ahmad dan master Rusli Yusoff yang sudah lebih 18 tahun...

Kat sana mcm2 profession doktor, lawyer, pensyarah, engineer, dato, datin...tapi kami serupa....semuanya MASTER dan bakal MASTER !

Kali ni special sebab ‪#sdfg‬ family berkumpul dengan distributor 3 negara iaitu
#‎sdfgMALAYSIA‬
#‎sdfgTAIWAN DAN
#‎sdfgINDONESIA

Tahniah yang dapat lalu cabaran2 untuk sampaikan diri anda di sana ank cucu!
Mami AafiyaAdelia dari sg buloh
Mohd Zulkhaimi dari sg buloh
Firdaus Cannavaro dari jerantut
Rimbun Hijau dari kuching
Norfaizati Hidayah dari gua musang
Azhar Abdullah dari machang atau gua musang
MamaSyameer Aleesya dari klang
Sally Shaklee dari Bukit Jalil
Shaklee Mamanora dari segambut/tasek puteri


Pergi sana kita buka hati dan mata...
Balik bantu ank cucu team kita.
THANKS PM Dr K Sow Kooi Teik dan PM Ting Sou Lan Tiffany For SDFG FAMILY!

Pesanan:

Sharpie pen
Note book
Sport attire
Botol shaklee yg kosong
Blazer dan jangan lupa tema dinner wild wild west

Jgn lupa bawak barang yg dah ditetapkan.
See you all there...tak sabar nk menuntut ILMU

Ni pic April 2014

We will update later. Nak update la gambar utk esok pulak ye...see u there...Love u all..

Thursday, October 2, 2014

Senamthon 2014

Assalamualaikum wbt

Rasa tenang dan selesa kerana bangun seawal pagi. Ceria nak bercerita pasal senamthon sekolah anak2.  Dapat kad untuk minta sumbangan...16 Ogos - 18 Oct. ..Hahhh tapi sekarang bukan anak-anak yang menjelajah Malaysia, minta sumbangan tu......tu semua dah jadi tugas Ibubapa.

Masa kita sekolah dulu...sendiri minta...pusing satu Kampung...masih ingat kenangan2 tu semua..pegi rumah cina kena kejar ngan anjing depan rumah dia hahahaha....memang lari lintang pukang, nasib baik berteman dengan kawan....Apa lagi pecut 2000 X 100 la time tu...

Memori tu semua tak mungkin dapat lupa...anak-anak sekarang senang, semua harapkan ibu bapa yang buat. Tak challenging langsung. 


Alhamdulillah, untuk collection hari ni sebanyak RM229.10.. Kalau masih rajin...in shaa Allah sambung lagi esok. Minta dengan kawan-kawan opis je pun...

Sekian...wassalam.

Wednesday, October 1, 2014

Wanita dua faraj

Untuk perkongsian bersama wanita2. mungkin yang mengalami benda yang sama.

Pertama kali terdengar masalah sebegini..Allah yang lebih tahu.

LAUREN WILLIAMS, 33, tertanya-tanya mengapa dia sering mengalami kekejangan teruk dan aliran haid berlebihan setiap kali datang bulan.

Malah, pendarahan haid yang dialami gadis itu berlarutan sehingga 21 hari berbeza dengan wanita normal yang lazimnya mengalami menstruasi selama seminggu.
Cerita Williams, semasa mula-mula didatangi haid yang banyak, dia menganggap hal itu hanya perkara biasa dan dilalui setiap gadis remaja saat pertama kali menempuh proses akil baligh. Bagaimanapun, perkara itu berlarutan sehingga dia mencecah usia 24 tahun.
Bimbang pendarahan itu akan menjejaskan kesihatannya dalam jangka masa panjang, Williams mendapatkan rawatan daripada pakar sakit puan dan menjalani ujian pap smear untuk mengetahui punca sebenar.
 
Wanita dari Chingford, London, England itu kemudian dimaklumkan dia mempunyai dua faraj, dua serviks dan dua rahim.
"Saya benar-benar terkejut kerana sebelum ini tidak pernah menyedari hal ini, malah, doktor yang merawat juga belum pernah bertemu pesakit dengan sindrom ganjil ini," katanya seperti dipetik portal Daily Mail.

Williams yang masih bujang memberitahu, ekoran pendarahan berlebihan itu, dia lebih selesa menggunakan tuala wanita yang tebal dan panjang berbanding tampon setiap kali didatangi haid.



SIMPTOM penyakit didelphys uterus termasuklah mengalami kekejangan yang teruk ketika haid.


Pembentukan uterus
Turut menerima nasib yang sama adalah seorang wanita di High Wycombe, Buckinghamshire, England.
Wanita itu, Hazel Jones, 29, memberitahu, dia turut mengalami senggugut teruk dan pendarahan yang sangat banyak setiap kali menstruasi.
"Pada awalnya, saya fikir saya mungkin terkena jangkitan pada pundi kencing atau menghidap sistisis, namun selepas dirujuk kepada doktor pakar, saya diberitahu mengenai penyakit ganjil ini," katanya.

Sistisis adalah keradangan pada pundi kencing yang teruk sehingga mengakibatkan pendarahan. Ia berpunca daripada jangkitan bakteria usus, E.coli.
Bertutur lanjut, Jones turut mengakui adakalanya dia berasa kurang selesa ketika melakukan hubungan intim.
"Saya hanya fikir ketidakselesaan itu mungkin kerana saya mempunyai saluran vagina yang pendek," ujarnya.
Williams dan Jones mengalami sindrom didelphys uterus iaitu keganjilan pada sistem reproduksi dengan pembentukan dua faraj, dua serviks dan dua uterus.
Menurut pakar sakit puan di sebuah klinik swasta di Gloucestershire, England, Dr. Dawn Harper, uterus terbentuk ketika proses embriogenesis menerusi pelakuran duktus paramesonefros.
Katanya, dua tiub itu akan melakur dan dinding atau membran septum yang memisahkan dua tisu tersebut berpecah lalu membentuk satu uterus.
Kelahiran pramatang

"Terdapat beberapa kes kecacatan rahim seperti sindrom arcuate uterus, septate uterus dan bicornuate uterus. Dianggarkan satu dalam 3,000 wanita menghidap penyakit ini.
"Bagaimanapun, dalam kes Williams dan Jones, sindrom yang dialami lebih merumitkan kerana mereka mempunyai dua uterus berasingan yang dipisahkan dengan dinding membran lain," jelasnya.



KEADAAN sistem peranakan normal (kiri) dan kecacatan akibat didelphys uterus (kanan).


Mengulas lanjut, Harper berkata, buat masa ini, masih tiada rawatan dari segi ubat-ubatan untuk mengubati penyakit itu.
Bagaimanapun, pembedahan untuk membuang salah satu rahim boleh dijalankan atas permintaan pesakit.

Menyentuh soal kehamilan, Harper memberitahu, pesakit dengan dua rahim memerlukan perhatian khusus sepanjang tempoh mengandung memandangkan mereka cenderung untuk mengalami keguguran dan kelahiran pramatang.
Pun begitu, peluang untuk mendapatkan zuriat masih cerah dan mereka berpotensi untuk mengalami kehamilan secara serentak pada kedua-dua bahagian rahim atau salah satu daripadanya.
Bagaimanapun, katanya, keadaan uterus yang lebih kecil berbanding wanita normal memerlukan pesakit melakukan kelahiran secara songsang iaitu kaki bayi perlu dikeluarkan terlebih dahulu sebelum kepalanya.

"Sekiranya prosedur itu gagal dijalankan, mereka perlu menjalani pembedahan caesarean untuk mengeluarkan bayi daripada uterus," jelas Harper.
Tambahnya, pesakit juga perlu menjalankan dua ujian pap smear untuk kedua-dua faraj bagi mengesan kanser serviks.

Tuesday, September 30, 2014

ESP ESP ESP ESP

Promosi terhebat october!!!!!!

Sebelum ke tempat kerja kena minum ESP dulu.

Apa yang bagus sangat ESP ni ? Jom la nak story morry sikit.
  • Hilangkan jeragat dan parut jerawat
  • Lancarkan penyusuan ibu dengan lebih pekat dan banyak
  • Anjalkan kulit
  • Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan 
  • Tenaga yang berpanjangan seharian.
  • Menyokong kesihatan jantung dan prostat.
  • Meningkatkan kesihatan tubuh secara semulajadi.
  • Bantu tumbesaran fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
  • Elak risiko strok dan arteri tersumbat 
  • membantu masalah gastrik
  • Kesuburan wanita. 
  • Halang sel tidak normal membiak menjadi sel kanser
  • Membina sel kulit, otot, hormon yg seimbang serta menyokong sistem badan
  • Kurangkan paras kolesterol.

    Hahhh...ada lagi ESP ni boleh di ambil secara set mengikut keperluan individu.



    So??? Dapatkan segera jika anda belum merasai kehebatannya lagi. Masih belum terlambat. ESP ni bukan je untuk anda seorang malah ia untuk satu family. Hebatkan!!
Umur stroller ni dari tahun 2005 first baby lagi.  
Beli dengan harga RM490 diskaun  20% - RM390 pada masa tu.
Guna hingga anak ke 3 tahun 2011.
Memang tahan lasak.
Sesiapa nak boleh angkat tangan je nak kasi free.

Sebab dah stop cukup 2 gurl 1 boy.

Andai suatu hari nanti di takdirkan dapat rezeki zuriat lagi. 
Beli yang lain je la banyak design2 baru di pasaran sekarang ini.
Tak ralat pun kalu di berikan kepada orang walaupun sayang sangat dengan stroller ni.
Tapi sekurang2nya berguna untuk orang lain.

Kau dan Aku saling memerlukan.

Kau Kejam.
Kau Jahat.
Kau Siksa Aku.
Kau tak berhati perut.
Kau buat aku tak makan.
Kau dera aku dari pagi sampai malam.
Kau tak patut buat aku macam ni.

Aku yang selama ni jaga Kau.
Aku yang basuh Kau.
Aku yang bela Kau.
Aku yang kasi Kau kalsium.
Aku yang beri Kau kerja.

Segala-galanya Aku lakukan demi Kau. Dan Aku pertahankan Kau selama ini. Tapi Kau...Kau sanggupkan sakitkan Aku. Setiap hari Aku mandikan Kau supaya Kau sentiasa bersih dan putih berseri. Supaya semua orang sukakan Kau. Kau memang melampau. Kejam.

Kau lebih suka Aku buangkan Kau selama-lamanya. Itu yang Kau nak Aku lakukan. Tapi mampu kah Aku hidup tanpa Kau. Aku sayangkan Kau lebih dari segalanya. Sebab Kau yang bongsu.

Alahai gigi bongsu ku....kenapa kau siksa aku sebegini rupa sehingga aku tak dapat nk suap nasi satu sudu pun...sampainya hatimu...membuatkan aku..

Ni dah sampai tahap tak boleh makan. Terasa ngilu setiap kali minum air. parah.

Pengajaran: Jaga la gigi kita dan sentiasa di bersihkan sentiasa sebelum ia sakit.

Monday, September 29, 2014

Assalamualaikum...wbt

Lately suka sangat bercerita tentang makanan.
Lately suka sangat makan.
Lately suka sangat cari makanan untuk di makan.
Lately suka menjamu mata dengan makanan.
Bukan sebarangan makanan semua high class. hehe
Ye la makan nasi arab silk rood
Ye la makan nasi beriani gam.
Latest makan nasi arab al-diafah 2X lak tu..
Satu Bff @rida HS yang belanja
Satu lagi Boss yang belanja.
Lepas tu opis lak buat jamuan makan-makan sempena bacaan yassin punnn nasi arab juga.
Memang penangan nasi arab betul la sejak 2 menjak ni...hehe..

 Bff @rida HS yang belanja Nasi Arab Al-Diafah

 Sempena Bacaan Yassin di opis

Boss @ Sharaifah belanja di Nasi Arab Al-Diafah

Sekarang macam dah jemu lak nak makan nasi arab kambing ni....tapi..tapi kalau ada orang nak belanja makan jugak haahhaha....pantang...bukan pantang makan...pantang nampak makanan...cam ne la badan tak bam bam bum...hehe

Sunday, September 28, 2014

Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.

Sesuai juga di gunakan untuk :

1. Kulit yang mengalami kegatalan.
2. Demam panas (disapu ke seluruh badan). In shaa Allah setengah jam kemudian badan akan berpeluh
3. Baik untuk demam campak. Menghilangkan kesan atau tanda demam campak.
4. Memecahkan lemak / pembuangan angin dengan cara urutan terutama pada bahagian perut


APA ITU ECZEMA?

Eczema merupakan masalah penyakit kulit yang biasa dialami di kalangan bayi yang berumur antara 2 - 6 bulan. Salah satu jenis ezcema ialah "Atopic Dermatitis."

"Atopic" adalah satu masalah genetik yang akan menyebabkan daya tahan mekanisme pesakit menjadi abnormal dan kemudian mencetuskan simptom "oversensitivity."

Waalaupun keadaan akan bertambah baik apabila bayi mencapai umur 6 tahun, kemungkinan masalah kulit eczema berkekalan sehingga dewasa pun ada juga berlaku.

Walaupun eczema bukan penyakit berjangkit, ia masih merupakan penyakit yang komplikasi yang sering menyebabkan keresahan dan ketidakselesaan pada pesakit.

Kesian sangat lihat orang yang kita sayang mengalami penyakit ini. especially jika anak kita sendiri atau org2 sekitar kita. Hanya beberapa ringgit sahaja penyakit ini hilang dari badan org yang kita sayang. Duit boleh di cari tetapi derita penyakit ini yg dialami orang tersayang sungguh menyakitkan.